3.4.16

Nachovuoka





Kun matkustimme takaisin Joensuuhun, tarttui läheisestä marketista matkaevääksi nachoja, sekä muutama dippi. Pussi ja dipit tuli avattua, mutta mutkaisilla teillä ne eivät jostain syystä maistuneetkaan. Kotosalla viikon ruokalistaa laatiessa osui mieleeni klassisen helppo resepti, joka pelastaisi avatun nachopussin hylätyn sisällön: nachovuoka.

Tämä ruoka siis käytännössä valmistuu paketilla jauhelihaa, valikoiduilla salaattiaineksilla sekä leffailtaa varten tarvittavalla texmex-henkisellä napostelusetillä. Ja on meinaan takuu-hyvää. Kunpa vaan reseptien mieleen tuominen olisi aina näin helppoa, kaapin nurkassa oleva kuiva nuudelipaketti ei koskaan samalla tavalla inspiroi kokeilemaan mitään.


4 ANNOSTA



Ainekset:

400 g jauhelihaa
1 ps tacomausteseosta
1 ps nachoja
1 prk salsadippiä
1 prk juustodippiä
1 ps juustoraastetta
salaattiaineksia


Valmistus:

1. Ruskista jauheliha ilman paistorasvaa. Lisää tacomausteseos pussin ohjeiden mukaan lihaan. 

2. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Ota paistovuoka ja laita siihen kerroksittain nachoja, jauhelihaa sekä salsa- ja juustodippiä. Laita aineksia vuokaan vain syötäväksi tarkoitettu määrä. Kaada ylimmän kerroksen päälle vielä juustoraastetta. 

3. Laita vuoka lämpimään uuniin noin 10 minuutiksi, tai kunnes nachojen päällä oleva juustoraste on kunnolla sulanut.

4. Tee tällä välin valitsemasi salaatti tarjottavaksi vuoan kanssa.

5. Kun vuoka on paistettu, kumoa se salaatin päälle tai syö kummatkin erikseen.



Kommentoi: