
Monelle pyttipannu jää kuitenkin sen epäterveellisyyden vuoksi vain mielitekoruoaksi. Siksi tarjoammekin ei-niin-pikaruokamaisen version, mikä ei välttämättä ole terveellisimpiä ruokia sekään, mutta ainakin tuoreista juureksista tehty ja ehdottomasti ruokaisampi.
4 ANNOSTA
580 g
lenkkimakkaraa (1 pkt HK:n sininen)
5-6 perunaa
3 porkkanaa
paistorasvaa
paistorasvaa
1 sipuli
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
kuivattua persiljaa
2 dl kuohukermaa
150-175 g
juustoraastetta
Tarjoiluun:
4 kananmunaa
Valmistus:
1. Pese perunat ja porkkanat. Kuori kasvikset sekä makkara ja leikkaa
ne samankokoisiksi kuutioiksi.
2. Paista makkarakuutioita hetki pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle paistorasvaa sekä kasviskuutiot. Seikoittele niitä muutama minuutti. Vähennä sitten keskilämmölle.
3. Mausta ja lisää joukkoon ruokakerma. Anna pyttipannun hautua kannen alla kunnes kuutioidut kasvikset ovat kypsiä.
4. Sammuta lämpö. Lisää vielä joukkoon juustoraaste ja anna sen sulaa ruokaan. Tarjoile paistetun kananmunan kanssa.
2. Paista makkarakuutioita hetki pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle paistorasvaa sekä kasviskuutiot. Seikoittele niitä muutama minuutti. Vähennä sitten keskilämmölle.
3. Mausta ja lisää joukkoon ruokakerma. Anna pyttipannun hautua kannen alla kunnes kuutioidut kasvikset ovat kypsiä.
4. Sammuta lämpö. Lisää vielä joukkoon juustoraaste ja anna sen sulaa ruokaan. Tarjoile paistetun kananmunan kanssa.
Kommentoi: