10.4.16

Pyttipannu





Hyvä ruoka ei vaadi ihmeellisiä aineksia. Makkara, peruna ja kananmuna. Siinäpä resepti, minkä jokainen snägärinpitäjä ja puheessaan sammaltava asiakas on ainakin todennut toimivaksi. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos ruoasta on valmis maksamaan törkeästi ylimääräistä, kannattaa sitä joskus kokeilla myös itse tehdä. Sehän on selvää säästöä.

Monelle pyttipannu jää kuitenkin sen epäterveellisyyden vuoksi vain mielitekoruoaksi. Siksi tarjoammekin ei-niin-pikaruokamaisen version, mikä ei välttämättä ole terveellisimpiä ruokia sekään, mutta ainakin tuoreista juureksista tehty ja ehdottomasti ruokaisampi.


4 ANNOSTA



Ainekset:

580 g lenkkimakkaraa (1 pkt HK:n sininen)
5-6 perunaa
3 porkkanaa
paistorasvaa
1 sipuli
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
kuivattua persiljaa
2 dl kuohukermaa
150-175 g juustoraastetta

Tarjoiluun:
4 kananmunaa


Valmistus:

1. Pese perunat ja porkkanat. Kuori kasvikset sekä makkara ja leikkaa ne samankokoisiksi kuutioiksi. 

2. Paista makkarakuutioita hetki pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle paistorasvaa sekä kasviskuutiot. Seikoittele niitä muutama minuutti. Vähennä sitten keskilämmölle

3. Mausta ja lisää joukkoon ruokakerma. Anna pyttipannun hautua kannen alla kunnes kuutioidut kasvikset ovat kypsiä. 

4. Sammuta lämpö. Lisää vielä joukkoon juustoraaste ja anna sen sulaa ruokaan. Tarjoile paistetun kananmunan kanssa.


Kommentoi: